BER DEG VISE HENSYN I SKISPORET!

Unngå å tråkke med sko i selve skisporet, og vær hyggelige mot hverandre i løypa, er budskapet i en pressemelding fra Norsk Friluftsliv. Det er viktig for Ormåsen Grendeutvalg å understreke at naturen er for alle, ikke bare med de med ski på beina. Men det er viktig at man viser hensyn og er hyggelige mot hverandre i denne relative korte sesongen.

Norsk Friluftsliv er opptatt av at alle skal ha lik mulighet til å komme seg ut og oppleve vinterlandskapet, med eller uten ski. De er likevel tydelige på at det ikke er lov å gå i skisporet.

– Det er ikke lov å gå, sykle eller ri i preparerte skiløyper. Dette er friluftsanlegg, som er ment å brukes til skigåing og ikke noe annet. I tillegg sier allmannsretten at vi har plikt til å ferdes hensynsfullt i naturen. Det å tråkke i et skispor, er jo ikke særlig hensynsfull oppførsel, sier de.

Også vintersyklister og hundeeiere må passe på at skispor minst mulig blir skadet. Dette er særlig viktig når sporet er nypreparert eller i områder med mange brukere. Hundebånd på tvers av skisporet kan også være en farlig snublefelle, men heldighvis er de fleste hudeeiere bevisst dette.

For de som ønsker å ferdes ute til fots, er Jungerveien et meget godt alternativ på Ormåsen, slik at de skal kunne få oppleve naturen på vinterstid. På Ormåsen er det plass til både skigåere, vintersyklister og fotgjengere med og uten hund, uten at de trenger å oppleve at de konkurrere om plassen.

Ormåsen Grendeutvalg ønsker alle velkommen til naturopplevelser i et vinterkledd sted i det grønne!

Kilde: www.norskfriluftsliv.no/ber-deg-vise-hensyn-i-skiloypa/

Instagram did not return a 200.